Vereenigde Nederlanden

de Nederlanden op kaart|de Nederlanden op kaart » Kaarten uit de 18e eeuw

Vereenigde Nederlanden (1773)
Vereenigde Nederlanden (1773)
  • Vereenigde Nederlanden (1773)
  • Vereenigde Nederlanden (detail)
Prijs:17.50EUR

Een cdrom met historisch kaartmateriaal uit de 18e eeuw. De belangrijkste atlas op deze cdrom is een zeer zeldzame en zeer gedetailleerde atlas van "de Vereenigde Nederlanden of Zeven Vrye Provincien".

de Vereenigde Nederlanden of Zeven Vrye Provincien
Op de cdrom alle kaartbladen uit "de Vereenigde Nederlanden of Zeven Vrye Provincien" van Jan Christiaan Sepp uitgegeven in 1773. Deze atlas bevat 74 gekleurde kaarten van de Nederlanden, die tesamen een landsdekkende kaart vormen. Nederland is in deze atlas verdeeld in een groot aantal rechthoeken, van iedere rechthoek is een gedetailleerd kaartblad in de atlas aanwezig, alle kaartbladen uit de atlas zijn op hoge resolutie (300dpi) gescand, zodat alle kleine details duidelijk zichtbaar zijn. Door op de overzichtskaart van de Nederlanden op de cdrom te klikken kan je eenvoudig een detailkaart bereiken. Alle kaarten kunnen op volle resolutie afgedrukt worden.

Leidsman des Reizigers
De reis-atlas is een typisch 18e eeuws fenomeen, "Leidman des Reizigers" uit 1794 is een van de betere voorbeelden hiervan. Alle 48 ingekleurde kaartbladen staan op deze cdrom. Naast de alom bekende gebiedsdelen zijn er ook kaarten van Barbarye, Egypten, Groenland, Guinea, Hottentotten, Moorenland, Persie, de Pegu stam en het Turksche ryk in deze atlas aanwezig.

Atlas Geographique d'Europe
Op de cdrom alle 31 kaartbladen uit de "Atlas Geographique d'Europe" van Rizzi Zannoni uitgegeven in het jaar 1762. Deze atlas wordt algemeen gezien als een van de eerste atlassen van Europa, 23 van de 31 kaarten hebben betrekking op het huidige Europa. De kaartbladen van deze zak-atlas zijn ingekleurd en behoorlijk gedetailleerd.