Kwaliteit van de scans?

Een veel gestelde vraag; "Hoe is de kwaliteit van de scans?" Er is helaas geen objectief beoordelingssysteem voor digitale scans voorhanden, daarom het volgende; "Alle scans zijn van goede tot zeer goede kwaliteit, prima geschikt voor bestudering van de kleinste details."

De resolutie van de scans varieert per gescande kaart. Steeds werd gekozen voor een resolutie passend bij het detail-nivo en de kwaliteit van de desbetreffende kaart. In bijna alle gevallen staan de scans als hoge kwaliteits jpeg-bestand op de cdroms.

Wij werken met een Kodak Eversmart Supreme scanner om onze scans te maken, deze A3 scanners worden ook door musea gebruikt om hun collectie te digitaliseren. Veel kaarten zijn te fragiel of gewoonweg te groot om direct onder de scanner te leggen, we gebruiken dan professionele fotoafdrukken voor het scanproces. Daarnaast zijn wij in het bezit van al het fotografisch bronmateriaal van Canaletto, de uitgever van reproducties van historisch kaartmateriaal die in 2012 failliet ging. Het archief, dat meer dan 10.000 grootbeeld dia's van unieke historische kaarten en atlassen omvat, wordt beetje bij beetje gescand en op cd gezet.